fbpx
ZÄBÄ / 2020-2021

Maalivahtivalmennus

Maksuton seuran juniorimaalivahdeille

Tarjoamme maksutonta maalivahtivalmennusta ja -harjoittelua kaikille seuran juniorimaalivahdeille (G-juniorit ja vanhemmat) sekä maalivahdiksi haluaville.

MAKSULLINEN SEURAN ULKOPUOLISILLE JUNIORIMAALIVAHDEILLE

Tarjoamme mahdollisuuden myös seuran ulkopuolisille maalivahdeille osallistua laadukkaaseen maalivahtivalmennukseen pientä 50 € maksua vastaan.

Maalivahdinvarusteet

Omat maalivahdinvarusteet mukaan. Jos sinulla ei ole omia varusteita, sovi valmentajasi kanssa, että voit lainata joukkueen yhteisiä mv-varusteita.

LAUKOJAT

Harjoituksissa on pelaajia laukojana poikien 2008 syntyneiden joukkueesta ja lisäksi otetaan mukaan muita pelaajia maalivahtien omista ikäluokista. Näin valmentajat voivat keskittyä maalivahtien ohjaamiseen. Tämä on myös erinomainen lisätreeni pelaajille (laukomista, pallon käsittelyä, rankkareita, yms.).

Maalivahtitreenit

joka toinen keskiviikko (alkaen 2.9.2020)

Klo 17.30/18.00-19.00, Linnakankangastalon uusi sali (lohko 3)

Ilmoittautuminen

Valmentajat

Pasi Kallankari

MV-VALMENTAJA

Petri Pitkänen

MV-VALMENTAJA

Muut

Harjoituksissa myös muita ulkopuolisia mv-valmentajia

Pelikauden pääpainopisteet

Koko kausi

Koko kauden ajan keskitytään alla olevien spesifien jaksojen lisäksi maalivahdin perusominaisuuksiin ja fyysisiin vaatimuksiin, kuten kestävyys, voima, nopeus ja ketteryys, kehonhallinta, lajitaidot sekä liikkuvuus.

Syys-lokakuu

Lajitaidot

Perustorjunta-asento, torjunnat, sijoittuminen, liikkumistekniikat sekä avauspelaaminen.

Marras-joulukuu

Maalivahtipelin taktiikka

Reaktiot, ennakointi, pelaajien ohjaaminen (äänenkäyttö), erikoistilanteet (vaparit, rankkarit)

Tammi-helmikuu

Psykologia – kestääkö kasetti?

Psyykkinen valmennus, henkinen valmentautuminen ja mielikuvaharjoittelu. Tunteet ja niiden säätely harjoitusten sekä otteluiden aikana. Itseluottamus sekä rentoutumis- ja keskittymiskyky sekä tarkkaavaisuuden suuntaaminen.

Maalis-huhtikuu

Harjoittelun ohjelmointi

Seuraavan pelikauden henkilökohtaisen harjoittelun ohelmointi – harjoituskaudet (PK, KVK, KK), harjoitusjakson viikkorytmitys yleisellä tasolla, harjoituspäivien rytmittäminen harjoitusviikolla, sekä ravinto ja palautuminen.

Maalivahtipelaamisen analysointi

Teemme kaksi kertaa vuodessa maalivahdeille pelaaja-analyysin. Ensimmäinen tehdään marras-joulukuussa ja toinen maalis-huhtikuussa.

Maalivahdin oma arvio pelaamisestaan

Maalivahdin oma analyysi vahvuuksistaan ja heikkouksistaan/kehityskohteistaan.

Valmentajien analyysi maalivahdista

Valmentajien analyysit maalivahdin vahvuuksista ja heikkouksista/kehityskohteista.

Tulevat harjoitukset

Salibandymaalivahdin varusteet

Salibandymaalivahdin varusteita ovat maski, housut, paita, polvisuojat, alasuojat ja käsineet. Lisäksi kyynärsuojat ja erillinen panssaripaita, jotka eivät ole tarpeellisia ihan nuorimmilla maalivahdeilla. Kengät voivat olla alussa ihan normaalit sisäpelikengät, mutta parhaat ovat salibandyyn suunnitellut maalivahdinkengät. Lisäksi maalivahdin varusteisiin voi kuulua lonkkasuojat.

Pelin sääntöjen mukaan salibandymaalivahdin varusteet tulee olla vain maalivahdin suojaamiseen, joten niissä ei saa olla osia, jotka peittävät maalia.

Maalivahdin varusteita löydät esim. Intersport Joutsensillasta: https://www.intersport.fi/fi/laji/salibandy/maalivahdin-varusteet/

Seuran varusteapu salibandymaalivahdeille

Jos junioripelaaja pelaa seuran budjetoimassa ja hallinnoimassa salibandyjoukkueessa pääasiassa maalivahtina, saa hän / hänen huoltajansa kuittia vastaan periä seuralta 50 % maalivahdin peliasujen summasta ja maksimissaan 250 € pelikautta kohden. Näitä maalivahteja voi olla joukkueessa maksimissaan kaksi (2).

Ota yhteyttä seuran toimistolle ja saat ohjeet, miten lähetät kulukorvaushakemuksen.